Kirakták részeg társukat az autópályán, szörnyethalt

2016.01.25. 10:07

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség öt férfi ellen, akik 2015. szeptember 11-én éjjel erősen ittas társukat az M3-as autópályán hagyták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség. Az ittas férfit később egy szabályosan közlekedő BMW elütötte, amitől a részeg férfi szörnyethalt.

Az öt szabolcsi férfi és hatodik társuk, a későbbi sértett, 2015. szeptember 11-én délután, munka után Győrből egy kisteherautóval indultak otthonuk, Nyíregyháza felé.

Útközben az M1-es, illetve az M3-as autópályán többször megálltak benzinkutakon, pihenőkön, és szeszes italt fogyasztottak. A legtöbb alkoholt a sértett itta, aki ettől súlyosan ittas állapotba került. Hangoskodott az autóban, menet közben többször megpróbált kiszállni, de ezt a vádlottak megakadályozták.

Amikor elhagyták Nyíregyháza közelében a kálmánházi pihenőt, a sértett megint megpróbált kiszállni az autóból, ezért a sofőr, az első rendű vádlott a 221-es kilométerjelzés közelében megállt a leállósávban, a sértettel együtt valamennyien kiszálltak a gépkocsiból, és elvégezték a dolgukat - írja a közlemény.

A sértett azonban nem akart visszaülni, ellenszegült társainak, akik erre beültek a gépkocsiba, a sértettet a nyílt pályán hagyták, ők pedig Nyíregyházára autóztak. Nyíregyházán az egyik benzinkúton tankoltak, és a sofőr telefonon bejelentette a rendőrségi segélyhívón, hogy társuk az autópályán van, és kérte, hogy menjenek érte. A tankolás után a vádlottak is visszaindultak az autópályára.

A súlyosan ittas férfi eközben az M3-as autópálya külső forgalmi sávjában ácsorgott, ahol egy szabályosan közlekedő BMW elütötte, szörnyethalt.

Az ügyészség a gépkocsi vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasait ugyanezen bűncselekmény vétségével vádolja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport