Washingtonban sincs teljesen kolbászból a hókotró

2016.01.26. 07:08

Miközben New Yorkban már többé-kevésbé helyreállt a rend a hóvihar után, Washingtonban még mindig nem működött a tömegközlekedés, nem sikerült még megtisztítani a legfontosabb utak mindegyikét, a fővárosban és környékén változatlanul zárva tartottak az állami intézmények, az iskolák és az üzletek jó része is.

Politikai ellenfeleitől ezért bőséggel kapott kritikát Washington városvezetése, valamint Chris Christie, New Jersey állam kormányzója - aki a republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa. 

A The Washington Postban és a regionális televíziós tudósításokban olvasható és látható panaszok szerint a lakosok elégedetlenek, a városvezetést okolják a lassúságért és a viszonylagos felkészületlenségért. Washingtonban a metró is csupán hétfő késő délután óta, és nagyon kevés vonalon közlekedik. A fővárosban és a Maryland állambeli Baltimore-ban egyébként a repülőterek már működnek, bár legalább ezerötszáz járat késik.

New Jersey államban szintén lassan haladtak a helyreállítási munkálatok. A partvidéki településeken még nem kezdődött el az áradások sújtotta területek kármentesítése, és Chris Christie kormányzó hétfői közleményében mindössze csak azt jelentette be, hogy folyik a károk felmérése, és még eldöntésre vár, hogy vajon a helyreállításhoz szükség lesz-e szövetségi pénzügyi segítségre, vagy sem. Ehhez pedig - olvasható a választási kampányáról egyetlen napra az államba visszatért kormányzó közleményében - még pár napra szükség lesz, foglalta össze az MTI.