A Mahirral akarja elszállítatni az elszállított oszlopait a főváros

2016.01.27. 18:47

Visszaadná a főváros a Mahir Cityposter Kft.-nek a január elején jogellenesen eltávolított hirdetőoszlopait.

Az önkormányzat erről a szándékáról levélben tájékoztatta a céget. A Simicska lajos érdekeltségébe tartozó reklámcég azonban azt várná el, hogy a főváros maga hozza helyre a bontások okozta károkat.

Magyar György, a vállalkozás jogi képviselője a Népszabadságnak kijelentette: az oszlopokat vigyék vissza maguk oda, ahonnan január első napjaiban kitépték azokat, és gondoskodjanak az eredeti állapot helyreállításáról.

Az oszlopokat a Mahir már hetekkel ezelőtt visszakövetelte, de az önkormányzat válaszra sem méltatta a céget. Most viszont arra szólították fel a kft.-t, hogy február 15-ig maga szállítsa el a tulajdonát képező oszlopokat.

Magyar szerint azonban nem ez a megoldás. Az ügyvéd szerint azzal, hogy a főváros szerződést bontott, és csaknem 170 hirdetőoszlopot önkényesen – a szerződés egyoldalú felmondása miatt indított per kimenetelét meg sem várva – eltávolított, súlyos károkat okozott a cégnek. Ezt pedig szerinte annyival nem lehet elintézni, hogy az „ellopott" hirdetési felületeket visszaadják.