Akár 150 ezer embert is elbocsáthatnak az államigazgatásban

2016.01.28. 11:13

A politikai ciklus végéig nem 6 ezer, hanem 100-150 ezer fővel csökkenhet az államigazgatásban dolgozók száma, jelentette ki az ATV-ben Csepreghy Nándor államtitkár.

Az Index.hu egy nem nyilvános előterjesztés alapján korábban azt írta, hatezer embert bocsátanának el a minisztériumoktól és háttérintézményeitől, jövőre pedig a járási és a megyei kormányhivatalok álláshelyeinek 10 százalékát is lefaragják. Ez a karcsúsítás még 3400 embert érintene.

Lázár helyettese ma kijelentette, hogy a kormány ennél is jóval nagyobb leépítést tervez, de a százezres leépítés terve akkor valósulhat meg, ha a gazdasági növekedés a tervek szerint alakul. Csepreghy azt mondta, még semmi nem végleges, született egy lista, amelyen 73 intézmény szerepel, de hogy közülük melyik szűnik meg, vagy olvad be, még nincs eldöntve. Arra is kitért, hogy a ciklus végéig több tízezer ember megy nyugdíjba az államigazgatásból, az ő állásaikat nem kell újra betölteni, tehát ennyivel kevesebb aktív korút érinthet a leépítés.  • Tippek
  • Babaváró hitel