Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heti korrupcióinfóval jelentkezik LMP

2016.01.28. 06:56

Csütörtöktől hetente tart Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter heti kormányinfója mintájára korrupcióinfót az LMP.

Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos szerint azért van szükség arra, hogy külön sajtótájékoztatókon tárják a nyilvánosság elé az eseteket, hogy látható váljon, amiket eddig bemutattak, azok nem kivételek, hanem ez maga a szabály.

Hiába kerülnek elő a kínos, és egyértelműen visszaélésre utaló információk, a miniszterelnök mégis úgy csinál, mintha ez nem létezne, egyszercsak feláll, és kijelenti, hogy nem tűri a korrupciót, közben mindenki ugyanott folytatja, mint addig.

Hadházy szerint most is van annyi információja, ami akár egy teljes évre elég muníciót ad a korrupcióinfóknak.

Az LMP-s politikus a közbeszerzések szentháromságával akar leginkább foglalkozni. Azt mutatja be, milyen visszaélések zajlanak a kiíró minisztériumokban, hogy házalnak előre megnyert projektjeikkel a Fidesz-közeli cégek, és mindezt hogyan támogatják megrendelőként az önkormányzatok.

Hadházy több olyan ügyre is visszatér, amelyben elkezdődött már a rendőrségi vizsgálat, de a nyomozás valahogy mégis elakadt az idők során.

Ez első korrupcióinfón egy titkos hangfelvételt mutat be a szóvivő, amelyen a fideszes politikusok maguk mondják el, hogyan működik a közbeszerzés rendszere az Orbán-kormány alatt.