Alfréd
-2 °C
2 °C

Lopták már el ékszerét? Itt megtalálhatja

2016.01.29. 10:22

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás miatt folytat nyomozást – fogvatartása mellett – a 47 éves V. Károllyal szemben - közölte a rendőrség. Károly 2013. év eleje és 2015. év júniusa között az ország különböző részein követett el lopásokat.

A helyszínekre hasonló módszerrel, akrobatikus ügyességgel jutott be. Jellemzően a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amikből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket lopott el. A betöréseket többnyire hétvégén, vagy ünnepnapokon, az éjszakai órákban követte el, amikor a sértettek nem voltak otthon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel kezdte meg az elkövető felkutatását és azonosítását, így V. Károly a nyomozók látókörébe került, 2015. június 12-én elfogták. A férfinál a házkutatás során közel 100 millió forint értékű arany ékszert, órákat, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányságon a bűnjelként kezelt ékszerek közül többet is felismertek a sértettek, ugyanakkor számos olyan tárgy van még a rendőrség birtokában, amik tulajdonosa ez idáig ismeretlen. Itt böngészheti végig a 72 oldalnyi képet.

A rendőrség kéri, hogy aki a mellékelt képeken látható értékes órák és ékszerek közül bármelyiket felismeri és azt a fentiekben ismertetett módszerrel lopták el tőle, jelentkezzen személyesen a sérelmére elkövetett bűncselekmény helye szerint illetékes rendőrkapitányságon az ékszerek tulajdonjogát igazoló, illetve a rendelkezésre álló egyéb dokumentumokkal, esetleg fényképekkel.

Lehetőség szerint írjon e-mailt az orfkkoordinacio@orfk.police.hu címre, amiben megadja nevét, lakcímét, elérhetőségi adatait, valamint az ügyében eljáró nyomozóhatóság nevét és az ügyszámot. Ha nem áll módjában személyesen vagy e-mail útján kapcsolatba lépni a rendőrséggel, hívja a 107-et vagy a 112-t.