Auguszta
-4 °C
2 °C

Számítsanak egy kis meglepetésre, akik az M7-esről jönnek be Budapestre

2016.01.29. 13:00

Mi lesz az a meglepetés? - kérdezheti kíváncsian, miután rákattintott a hatásvadász címre. 

Nos, szombattól változik az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán a centrum irányú forgalmi rend.

Mit jelent ez az emberiség életében? - kérdezhetik azok a kekeckedők, akik szerint ez a hír smafu.

Azt, hogy várhatóan szombat este 8 órától a Sasadi út és a Rahó utca között a városba vezető irányban új munkaterületen kezdődik meg a Budaörsi úti új közúti csomópont építése, ezért ezen a szakaszon egy sáv az új munkaterület bal oldalán halad, míg a jobb oldalán két sáv vezet a centrum felé.

Ugyanezen útszakasz kifelé haladó oldalán szintén három sávon lehet majd haladni, ebből egy sáv továbbra is a Budaörsi út felé vezet, míg kettő az autópálya felé. Az új, várhatóan 6 hétig érvényben lévő forgalmi rendet szombaton napközben alakítják ki, ebben az időszakban egy-egy sávot lezárnak.

Ennyi? Na ne viccelj? Ezért kattintottam, köcsög indexes? - kérdezheti a felháborodott, elégedetlen, önmagát becsapva érző kedves olvasó.

Nem, van még tovább! A Balatoni úton közlekedők számára változást jelent, hogy a Boldizsár utca környékén ideiglenes útpályán haladhatnak majd, a Budaörsi út főpályájára tartva azonban továbbra is érvényben marad az elsőbbségadási kötelezettségük a felhajtás előtt.

És a buszokkal mi lesz? Azokat már meg sem említi a zsindex?

Dehogynem. Az új forgalmi rendben a kifelé haladó oldalon a Rahó utca után megszűnik a buszsáv. Az arra közlekedő járatok - az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-as, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz - Sasadi út megállóját körülbelül 60 méterrel előrébb, a Sasadi úti kereszteződés elé helyezik át.