Fűszernövénnyel dobálta a családgondozót

2016.02.01. 10:15

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség 2016. január 28-án közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 38 éves apostagi nőt, aki 2015. november 10-én trágár szavakkal szidalmazta, majd egy csomag petrezselyemmel megdobta az otthonába érkező családgondozót - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A hivatalos ügyben érkező gondozót a családi konfliktusai miatt felfokozott idegállapotban lévő vádlott minden indokolás nélkül trágár szavakkal szidalmazni kezdte, és azt mondta neki, takarodjon az otthonából, majd egy csomag petrezselymet vágott a családgondozó nő mellkasához. A dobás sérülést nem okozott, de "a vádlott erőszakos magatartásával akadályozta a sértettet jogszerű eljárásnak végrehajtásában" - közölte a főügyészség. A családgondozó el is hagyta a lakást és feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlottat az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, és 80 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A tárgyaláson a vádlott bocsánatot kért viselkedése miatt a sértettől, amit a gondozó el is fogadott.