A KDNP-sek nevelik a legkevesebb gyereket

2016.02.01. 15:02
A magyar országgyűlés 199 képviselője összesen 270 gyereket nevel. Ezt friss vagyonnyilatkozataikból tudjuk, amikben kötelesek feltüntetni azokat az utódokat, akik velük egy háztartásban élnek. Tehát valószínűleg 270-nél sokkal több képviselő-lurkó van, csak például válás miatt másik szülővel élnek vagy már kirepültek a szülői házból. Például a miniszterelnök a legnagyobb gyerekét, a már házas, és tőle külön élő Orbán Ráhelt nem is tüntette fel.

Egy magyar képviselőre átlagosan 1,35 gyerek jut a 2015-ös bevallások szerint. A legtöbb gyerekkel a fideszes Balog Zoltán és dr. Mengyi Roland, valamint a jobbikos Kulcsár Gergely él, mindhármuknál öt gyerektől hangos a ház. Viszont meglepően sok olyan képviselő van, akinél egyáltalán nem él gyerek, a 199 főből 75-en így vannak ezzel. (Ettől még lehet, hogy van gyerekük, csak már kirepült vagy máshol él.)

 

14 képviselő nevel négy gyereket, 11-en közülük a Fidesz-frakció tagjai és köztük van a miniszterelnök is. (Érdekesség, hogy a Fideszben négy Varga vagy Vargha vezetéknevű képviselő van, és közülük háromnak is négy gyereke van.)

Frakciónként pedig így néz ki a képviselők átlagos gyerekszáma, egy főre az LMP-ben jut a legtöbb gyerek, és a családbarát KDNP-ben pedig a legkevesebb:

 

A Demokratikus Koalíció ugyan frakcióba nem rendeződik, de négy politikusa hét gyerekkel él együtt, az Együtt és a PM közösen pedig négy csemetét tud felmutatni.

A magyar Országgyűlésben nagyon kevés, mindössze 19 nő van, és ők az összes politikusnál is kevesebb gyereket nevelnek, egy főre a képviselő nőknél 1,15 gyerek jut.