Meghaltak a drogozó kismamák csecsemői

2016.02.01. 08:15 Módosítva: 2016.02.01. 12:17

Meghalt annak a két várandós nőnek a csecsemője, akiket Törökszentmiklósról drogtúladagolás miatt vittek kórházba, értesült az RTL Klub híradója. Az információt hétfőn az MTI-nek megerősítette  a családok ismerőse.

A két kismama is részt vett azon a csütörtöki partin, amelyen többen elvesztették az eszméletüket egy veszélyes, új drogtól. A kicsikkel együtt összesen nyolcan kerültek kórházba. Az RTL Klub úgy tudja, az áldozatok penta kristályt fogyasztottak.

A két kismamán császármetszést kellett végrehajtani a szolnoki Hetényi Géza kórházban. Az újszülötteket innen a budapesti egyes számú gyermekklinikára szállították, de az RTL Klub információi szerint az életüket nem sikerült megmenteni. 

A Semmelweis Egyetem azt közölte: a betegjogok és a folyamatban lévő hatósági eljárás miatt nem adhatnak ki információt a törökszentmiklósi dizájner drogügyben érintett újszülöttek állapotáról. 

A császármetszésen átesett két nő állapota is súlyos, életveszélyes. A háromból két kábítószerező törökszentmiklósi fiatal férfi állapota romlott, jelenleg gépi lélegeztetésre szorulnak az intenzív osztályon, közölte Kondor Klára, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház sürgősségi betegellátó osztályának vezető főorvosa az MTI-vel. Egy fiatal férfit Szolnokról a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházba szállítottak.  

Az ügyben egy 39 éves törökszentmiklósi férfit vett őrizetbe a helyi rendőrkapitányság.

Herbáltól vagy kristálytól halhatott meg a szombathelyi férfi 

Szombaton holtan találtak lakásán egy szombathelyi férfit. A rendőrség megállapította: a férfi nem gyilkosság áldozata lett. A Nyugat.hu-nak az áldozat barátja azt mondta,  a férfi egy ideje rákapott a köznyelvben herbálnak és kristálynak nevezett szintetikus drogokra, amikre alkoholt fogyasztott. Ettől hol agresszív volt, hol kiütötte magát. A herbált rendkívül megtévesztő módon biofűnek nevezik, és pár száz forintért lehet beszerezni, majd cigarettába sodorva elszívni.