Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi egymilliót keres Ózd jobbikos polgármestere

Ha már egyszer megpróbáltuk viszonylag nagy részletességgel kielemezni Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármesterének első évét, adódott, hogy a politikusi vagyonnyilatkozatok közzétételének napjaiban az övét is megnézzük, és összehasonlítsuk a tavalyival. Kiderült, Janiczak öt helyről összesen bruttó 972 323 Ft-ot kap.

Részletesebben:

  • 621 500 Ft - polgármesteri fizetés
  • 96 625 Ft - közbeszerzési bizottsági tiszteletdíj
  • 89 745 Ft - költségtérítés
  • 40 000 Ft - Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. FB-elnök
  • 124 453 Ft - megyei közgyűlési tagság

Bár a polgármesterség előtti évhez képest − amikor összesen havi 124 453 Ft-ot keresett megyei közgyűlési tagságával − most sokkal jobban keres, ettől függetlenül a pénzintézettel szembeni tartozása mellett lett egy közel akkora tartozása egy magánszemély, vagy személyek felé is (2.400.000 Ft)

De ami még ennél is fontosabb: az eddigi két autója (Suzuki Swift, Rover 75) mellé beszerzett egy harmadikat is 2015-ben. Méghozzá egy Fiat Barchettát, amit Totalcaros kollégánk, Winkler Róbert is egyszerűen csak tökéletesnek nevezett 2002-ben, de most valamiért mégis találóbbnak érzem az Origo Fiat Barchettával foglalkozó cikkének (olvasói levelének) kezdő pár mondatát:

Egy kisfiú megvalósult álma is lehetne ez a történet, de ez egy nagyfiúé. Aki még nem teljesen felnőtt férfi, de már nem sokáig tudja elkerülni az elkerülhetetlent, egy családi kombi megvásárlását. De ez még nem az. Ez egy olasz Madonna. Kicsi, dögös és mélyen dekoltált. Nem egy fiatal fruska, hanem egy érett buja nő, aki tudja, mit akar, és azt is, hogy nem csak a férfiak fordulnak meg utána.

auto/FIAT/BARCHETTA 1995-/XLARGE/02fs

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!