Előzetesbe került a szegedi joghallgató

2016.02.03. 11:57

A Szegedi Járásbíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a 24 éves joghallgatót, aki a gyanú szerint megölt egy 36 éves férfit kedden egy szegedi kocsmában.

Az ügyészségi indítvány szerint az egyetemi hallgató az eddigi adatok szerint minden különösebb előzmény nélkül támadt rá a férfira, akit egy hirtelen mozdulattal a nála lévő svájci bicskával nyakon szúrt. A szúrás következtében a 36 éves férfi egy vendég segítségnyújtása és a kiérkező mentők ellátása ellenére rövid időn belül a helyszínen meghalt. Az egyetemista eközben elhagyta a helyszínt, két órával később a lakóhelye közelében fogták el a rendőrök, és a bicskát is megtalálták nála.

Az egyetemi hallgató ügyvédje, Halász Tamás azt állítja, hogy védence nem ismerte a sértettet, és jogos védelmi helyzetben volt, amikor a kést használta, tagadja a büntetőjogi felelősségét. Az ügyvéd fellebbezik a döntés ellen, mivel a gyanúsított rendezett anyagi körülmények között él, végzős az egyetemen, valamennyi vizsgáját teljesítette, csak szakdolgozatának az elkészítése van hátra, így nem áll fenn a szökés veszélye.

A Délmagyar cikke szerint a gyilkosság a szegedi Négylépcsős sörözőben történt, a pultos csak annyit vett észre, hogy a nyakon szúrt férfi eldőlt. A 24 éves férfi - aki az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának végzős hallgatója - ismerősei szerint labilis idegzetű volt, egy csoporttársa szerint az anyukája korán meghalt, ezért fura volt a viselkedése, volt már öngyilkossági kísérlete, és sokat ivott a bulikban. Talán az anyukájára mondhatott valami csúnyát az áldozat, ezért kattant be – találgatták ismerősei.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport