Miért megy Lázár János a bécsi operabálba?

2016.02.03. 16:35

A bécsi operabálba látogat Lázár János csütörtökön.  A politikust nem a fényűzésről és celebekről ismert esemény mondén hangulata vonzza Bécsbe.  A bécsi magyar nagykövetség nyilatkozatban teszi világossá, hogy

a politikus csak munkája miatt jelenik meg a rendezvényen. 

  "A magyar politikus Andrä Rupprechter mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter meghívására érkezik az osztrák fővárosba. Lázár János az Osztrák Néppárt (ÖVP) páholyában foglal majd helyet, és informális megbeszélést folytat az agrárminiszter mellett többek között Wolfgang Brandstetter igazságügyi miniszterrel, találkozik Heinz Fischer osztrák államfővel, és a tervek szerint Reinhold Mitterlehner alkancellárral, az ÖVP elnökével is."  

A követség hangsúlyozza, hogy Lázár az ország érdekében vállalta el a kellemetlen feladatot. 

Gesztusértékű és jelentős az osztrák-magyar kétoldalú diplomáciai kapcsolatokban, hogy az osztrák kormány egyik tagja meghívást intézett egy magyar miniszterhez

Az Operabál persze csak Lázár Jánosnak szól a munkáról, mások a könnyelmű szórakozás miatt érkeznek. A vendégek közt lesz Alain Delon, és Brooke Shileds, aki az osztrák mágnás, Richard Lugner meghívására érkezik. A nyitóműsorban Placidó Domingo lép fel.

A 60. évfordulóját ünneplő bált erős biztonsági intézkedések kísérik, írja aThe Local. Az 5000 fős közönséget 200 egyenruhás és civil rendőr vigyázza majd. A környéken lesz az osztrák különleges alakulat, a Cobra. Az épület környékén két ellenőrzőpontot is felállítanak, ahol a járókelők iratait ellenőrzik.

Az operabál egyébként nem kapott fenyegetéseket. 

Ön hova lenne hajlandó elmenni dolgozni?  • Hírek
  • Hírek