Személyes testőrséget állított fel Matolcsy

2016.02.03. 18:00

Személyes testőrséget alapított Matolcsy György jegybankelnök. A főtestőr egy aktív rendőrtiszt, de a többieket is a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaiból verbuválták – írja a Népszava. Az új biztonsági szolgálat az elnök lakását és az MNB alelnökeit is védi.

A biztonsági feladatokat ellátó MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. 200 milliós alaptőkével alakult 2014 augusztusában,. Vezetője az a Marosán Attila alezredes, aki 2010-től a Köztársasági Őrezred személyvédelmi főosztályának vezetője volt, és védte Mádl Ferencet és Sólyom Lászlót is – eközben lett, mint írják, egyszerű biztonsági tisztből főnök.

Az MNB kommunikációs igazgatósága a Népszavának megerősítette, hogy Marosán hivatalosan ma is aktív rendőrtiszt, csak átvezényelték az MNB Zrt.-jének az állományába. A Népszava szerint ez törvénysértő lehet, mert az átvezénylés lehetőségéről rendelkező törvényben nincs olyan kitétel, mely az MNB-be, vagy egy egyszerű őrző-védő cégbe való „kikölcsönzést” megengedne.