A migránsviccet terjesztő fideszes támogatja a kormány migránspolitikáját

2016.02.05. 20:14

- Ti mit csináltok a migránsokkal?

- Fűtünk!

A szélesen mosolygó Hitler-képpel illusztrált viccet tavaly októberben tette fel Facebook-oldalára Remmert Ferenc, Harkány város fideszes alpolgármestere.

Remmertnek akkor nem lett problémája az ügyből, mert később azt állította:

Tévedésből megosztottam egy bejegyzést facebook oldalamon, melyet kis idő múlva, azonnal eltávolítottam.

Az alpolgármesternek akkor szerencséje volt, már egy zuglói MSZP-s néhány nappal korábban osztotta meg "véletlenül" ugyanezt a képet a közösségi oldalán. A Fidesz a zuglói képviselő lemondását követelte, az MSZP pedig a harkányi fideszes politikusét.

Remmert nem mondott le, sőt néhány napja kiderült, az év végén két hónapi fizetésének megfelelő jutalmat is kapott az önkormányzattól.

12079239 796621597114473 5414053922904669785 n
Fotó: Facebook

A bizalmat most azzal hálálta meg, hogy ő terjesztette Harkány képviselő-testülete elé azt a határozatot, amellyel a város elutasította az Európai Unió menekültkvóta tervét.

Az elmúlt hónapokban jónéhány fideszes önkormányzatok fogadott el hasonló határozatot, amelynek célja, hogy hátteret adjon a kormány bevándorlási politikájának, azaz a kötelező betelepítési kvóta elutasításának.

2015-ben másfél millió bevándorló lépett be illegálisan Európába. Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent nem csak a terrorizmus, hanem a bűnözés kockázatát is növelve – áll Remmert Ferenc előterjesztésében. A Harkányi Hírek által idézett alpolgármester szerint

Európában a terrorizmus napi problémává vált, kormányunk számára első a magyar emberek biztonsága. A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el, mivel továbbra is 45 ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra.