Kutyatámadás miatt négy évet kapott egy nő

2016.02.05. 16:18

Négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék pénteken egy neszmélyi nőt, aki 2014 nyarán beengedte telkére szomszédjának három gyerekét, akikre rátámadt az ott tartott két bullterrier kutya - írja az MTI. Az ítélet nem jogerős.

Az asszony a szomszédoknál rendezett kerti partiról 2014. augusztus 23-án késő délután ittas állapotban elment a rábízott gyerekekkel, majd a saját házába tért vissza, aminek telkén két területőrzésre idomított kutya élt.

A bíró rámutatott arra, az állatok már az előtt agresszívan viselkedtek, hogy a nő és gyerekek beléptek volna a kapun. Az asszony tudta, hogy a kutyák csak férjének engedelmeskednek, és lehetősége lett volna az állatokat pórázra kötni vagy elzárni, de egyiket sem tette meg.

A kutyák a legkisebb gyermeket lerántották a földre és negyvenszer harapták meg, ő a támadás következtében életveszélyes állapotba került, és maradandó fogyatékosságot szenvedett. A másik két gyermek közül az egyik az arcán szenvedett maradandó sérüléseket, a harmadik gyereknek pedig többször a lábszárába harapott az egyik bullterrier.