16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Lajcsi azt hitte, UFO szállt le birtokára

2016.02.05. 10:10

Azt hitték Lajcsiék, hogy UFO szállt le a Galambos-birtokra csütörtök reggel, amikor a biztonsági kameráik monitorján, fehér védőruhás férfiakat láttak meg a kerítésük környékén - írja a Blikk.

Ekkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kocsijai álltak meg a kapujuk előtt, egy újabb szemlét tartottak.

Amikor azzal vádolták Lajcsit, hogy illegálisan szerez be, vagy nem megfelelő összetételű üzemanyagot tárol a birtokán, leplombálták az egyik tartályt, amiben gépek mosására rendszeresített kőolajszármazékot tároltak. Miután bevizsgálták, kiderült, hogy minden rendben, a fehér overallos szakemberek eltávolították a zárat a tartályról.

Az áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel meggya­núsított zenészt 125 nap előzetes letartóztatás után két hete engedték ki. 

Tavaly december elején mozgósították az adóhivatal embe­reit először Lajcsi birtokán. Az akcióban arra voltak kíváncsiak, hogy a több ezer literes tartályokban milyen üzemanyagot tárolnak, ahogy arra is, Lajos honnan szerezte be azokat, s tudja-e igazolni számlával a vásárlást. A NAV-osok akkor mintát vettek a benzinből, hogy szakértői vizsgálatnak vessék alá.

Négy helyen 3,4 milliós kár

Közben az Átlátszó.hu megszerezte azt a jegyzőkönyvet, ami alapján Galambos Lajcsit, feleségét és egy társukat áramlopással gyanúsíthatják. Az E-ON által készített dokumentumból kiderül, 2014 októberében már volt egy ellenőrzés, ahol mindent rendben találtak. Tavaly május 12-én azonban újabb összehangolt razzia indult, a szakemberek nem csak a tatai Boglárka lakóparkban, a Lajcsi birtokához tartozó volt tsz-telepen is vizsgálódtak

A Boglárka lakóparkban megállapították, hogy volt olyan villanyóra, ami az ellenőrzés pillanatában ki volt kötve a rendszerből. Boldogasszonypusztán a Szeferke Kft. telephelyén a föld alatt találtak beavatkozásra utaló jelet, a kiásott vezeték sérült volt, sziloplaszttal és buborékfóliával volt szigetelve. A kábel­árokban méretlen és fogyasztói vezetéket is találtak. Mindkettőn tüskés szorító nyomaira is bukkantak. A Bopuép Kft. teljes telephelyét pedig szintén méretlen árammal látták el. A mérőszekrénytől másfél méterre, a föld alatt kötöttek vezetékeket a fő vezetékekre, ezt vezették be a telephelyre. Négy helyen 3,4 milliós lehet a kár - írja a Bors.  • Hírek
  • Hírek