Fazekas Sándor visszacsapott Lázárnak

2016.02.06. 10:26

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek reagált arra, hogy a héten a Miniszterelnökséget vezető Lázár János nekiment a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH). Lázár előbb egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon intézett kirohanást az MVH ellen, aztán pénteken az MTI-nek nyilatkozva mondta azt a bürokráciacsökkentés mellett érvelve, hogy "ma már sokkal inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma", és példaként említette az agrártárca egyik hivatalát, ahol szerinte többen dolgoznak, mint a minisztériumban.

Fazekas pénteken kiállt az MVH szerinte "törvényesen és tisztességesen dolgozó" munkatársai mellett, azt mondta: "minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás" érte a tárca intézményét.
A földművelésügyi miniszter szerint az MVH a gazdákért dolgozik, azért, hogy időben, megbízhatóan megkapják a támogatásokat.

A hivatal 2015-ben 232 ezer kérelmet bírált el, és rekordnak mondható 800 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki a gazdáknak, miközben mindössze 1150-en fellebbeztek a döntések ellen, sorolta.