Kutyákra lövöldöznek Kazincbarcikán

2016.02.07. 10:17

Azt állítják Kazincbarcikán egy kertvárosi rész lakói, hogy valaki egy terepjáróból lövi ki sorozatban a kutyákat, derül ki az RTL Klub helyszíni riportjából. Az elmúlt napokban több lelőtt, vagy meglőtt kutyát találtak, de előfordult, hogy a gazdájától néhány méterre lőttek agyon egy kutyát. Volt, aki messziről látott elhajtani egy fehér terepjárót, egy esetben sikerült is beszélni a puskás férfival.

Papóka 17 évet élt
Papóka 17 évet élt
Fotó: Gabriella Kovács

A Facebookon egy hosszú bejegyzésben szedte össze az elmúlt napok eseteit egy lakó. Több esetet is ugyanannak a férfinak tulajdonítanak, akit egyszer azért tudtak megállítani, mert az az autóból úgy lőtt ki egy kutyát, hogy gazdája csak néhány méterre állt onnan. Így kiabálni kezdett, hogy mit csinál, álljon meg. Erre több lakó is odament, köztük egy volt rendőr, aki az RTL-nek elmondta, hogy egy fekete távcsöves puskával szállt ki a férfi az autóból, és arról beszélt, hogy ő az önkormányzat egyik cégének megbízásából lövi a kóbor kutyákat, de csak kábítólövedékkel, hogy aztán begyűjtse őket. Arra azonban nem tudott magyarázatot adni, hogy miért pusztult el az állat.

A tévé megkereste azt az önkormányzati céget, amelyre a férfi hivatkozott, de hiába keresték őket, nem sikerült elérniük. A rendőrség annyit megerősített, hogy nyomozni kezdtek állatkínzás miatt. Az RTL úgy tudja, egy férfit már gyanúsítottként hallgattak ki, de mindent tagadott.

A település polgármestere az Indexnek azt mondta, ők is várják a rendőrségi nyomozás eredményét, ő mindenesetre az érintett önkormányzati cégtől bekért minden információt. Annyit lehet tudni, hogy a város rendelkezik egy altatólövedékes puskával, annak minden kötelező engedélyével, hogy a problémát okozó kóbor kutyákat be tudják gyűjteni, és a miskolci állatmenhellyel közösen gondolkodva elhelyezzék őket, az a fegyver azonban nem lövedéket hanem altatóinjekciót lő ki. Az RTL riportjában megszólaló volt rendőr egy konkrét fegyvertípust említ, ami a polgármester szerint nem azonos az altatólövedéket kilövő fegyverrel.