16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

145 autóst vert át a bajai nő

2016.02.08. 10:27 Módosítva: 2016.02.08. 10:32

A Bajai Járási Ügyészség 145 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy bajai nővel szemben - közölte az ügyészség.

A 46 éves bajai nő 2011. és 2013. között egyéni vállalkozóként járművek átíratásával, ügyintézésével foglalkozó irodát üzemeltetett Baja belvárosában. Megbízóitól minden esetben átvette az átíráshoz szükséges iratokat, a vagyonszerzési illeték befizetésére szolgáló postai feladóvevényeket és az azokon szereplő összegeket. Ezen felül az autósok a megbízási díjat is kifizették a nőnek.

Hamis csekkeket gyártott a cselszövő

A vádlott az átíratáshoz átvett összegeket nem fizette be, hanem az irodájában lévő laptopokkal, nyomtató és fénymásoló géppel a feladóvevényeket hamis postai bélyegzővel látta el azt a látszatot keltve, mintha a csekken szereplő összeget befizette volna. Ezek után a vádlott az átíráshoz szükséges papírokat és a hamisított feladószelvényeket bevitte az okmányirodába, ahol a gépjárműveket az új tulajdonosok nevére átírták.

A bajai nő összesen 145 esetben tulajdonította el a rábízott összegeket és ennek leplezése érdekében ugyanennyi esetben készített és használt fel hamis postai bélyegzővel ellátott feladóvevényeket. 37-szer utólag megtérítette a hiányt, de 29 autótulajdonos még követeli a kára megtérítését, ugyanis a be nem fizetett illetéket az államnak meg kellett fizetniük.

Az ügyészség 145 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a nőt. Az ügyészség indokoltnak tartja, hogy tiltsák el a nőt a foglalkozásától, és kötelezzék 2.543.860,- Ft erejéig vagyonelkobzásra is. A lefoglalt laptopot, nyomtatót, fénymásolót ugyancsak indokolt elkobozni. Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.  • Hírek
  • Hírek