Czunyiné búcsúzóul elárulta, miért tartja jónak a Klik-et

2016.02.08. 13:09

Az Orbán által a hétvégén menesztett Czunyiné Bertalan Judit, volt közoktatási államtitkár már digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosként ment el a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak okleveleit átadni a Müpába. Pár kérdés erejéig megállt az őt pásztázó kamerák előtt, a 444.hu összevágta egy percben a lényeget;

Eszerint Czunyiné pozitívan értékeli a közoktatás átalakítását, szerinte rendkívül sok változás indult el, ami "a minőséget, a versenyképes tudás megszerzését" szolgálja, a megfelelő keretrendszer adott. Viszont ez egy hosszú folyamat:

az oktatási keretrendszer átalakítása nem egy, nem kettő, de nem is öt év.

Arra a kérdésre, hogy lát-e összefüggést a Miskolcról induló és gyorsan szárba szökkent tiltakozó mozgalom és leváltása között, olyan választ adott, hogy "nem, de azért lehet, hogy igen": 

Nem keresnék ott összefüggést, ahol nincs feltétlenül összefüggés.

Czunyiné azt is elárulta, miért tartja jó dolognak a KLIK-et. Hát ezért:

A Klik azért jó, mert egy olyan beavatkozási felület a fenntartó részére, ahol azokra a többek között nemzetközi mérésekre tudunk reagálni, ami a beavatkozási pontoknak a megtalálását jelenti az oktatási rendszerben; így a végzettség nélküli iskolaelhagyás, és mindazok az intézményi átjárhatóságok vagy a gyermekek oktatásával összefüggő tudásrendszereknek az eljuttatása. Ez egy borzasztó fontos dolog. Ilyen nagy működtető szervezet Európában sincs máshol. 

Czunyinét egyébként a múlt héten Balog Zoltán miniszterrel együtt a kormányzati kommunikációs csapat szabályosan eldugta a sajtónyilvánosság elől, most először sikerült mikrofonvégre kapni.