Újra van fűtés a gyöngyöstarjáni iskolában

2016.02.08. 13:33

Visszakapcsolta a szolgáltató a gázt hétfő délelőtt a gyöngyöstarjáni iskolában és az azzal egy rendszeren lévő önkormányzati intézményekben, így a művelődési házban és könyvtárban, valamint a polgármesteri hivatalban, írja az MTI. A fűtés már mindenütt működik, ezért kedden már újra lesz tanítás az általános iskolában.

Szombaton számoltunk be az ATV cikke alapján arról, hogy a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában pénteken a szolgáltató lekapcsolta a gázt, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem egyenlítette ki a számlát. Vasárnap az Origo cikke nyomán arról is beszámoltunk, hogy a Klik elismerte, hogy nem fizette ki a számlát, amiért a szolgáltató kikapcsolta a gázt, így nincs fűtés. Hozzátették azonban, hogy a tanítási szünet a gázszolgáltató hibája, mivel az mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolta ki a szolgáltatást.

Még aznap megkérdeztük a MET Magyarországot, akik a kereskedő cég, tőle veszi tehát a gázt a Klik, velük szemben halmozta fel a tartozást, illetve a Tigázt, a vezetékhálózat üzemeltetőjét is, hogy igaz-e, lehetséges-e, hogy nem kapott a Klik értesítést arról, hogy a tartozás miatt ki fogják kötni a gázt. Mindkét cég azt mondta, természetesen küldtek értesítést a Kliknek. A MET tavaly szeptemberben, a Tigáz tavaly decemberben értesítette a Kliket a gáz lekapcsolásáról.

A gázkereskedő MET Magyarország Zrt. mai, hétfői közleményében megerősítette, hogy miután az aktuális tartozását hétfőn rendezte a Klik, a gázelosztó Tigáz már délelőtt visszakapcsolta a szolgáltatást az intézmény számára. "Örülünk, hogy a kérdés gyorsan rendeződött, és a tanítás folytatódhat az iskolában" - írták.

A konkrét üggyel kapcsolatban is elküldtük kérdéseinket a Kliknek, illetve azzal kapcsolatban is, hogy tudható-e, hogy országosan hány helyen, hány szolgáltatónak, mekkora összeggel tartozik jelenleg a Klik. Illetve, hogy meg tudják-e erősíteni azt a viszonylag konkrét információnkat, miszerint csak a gázszolgáltatók felé országosan 400 millió forintnyi tartozásuk van. Amint válaszoltak, megírjuk.