Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

A miniszoknyás múmialányokat támadja egy jobbikos

2016.02.09. 17:24
Nem gondolják, hogy be kellene tiltani a forgalmazását a Szörnybabáknak? - ezzel a kérdéssel fordult Vágó Sebestyén jobbikos képviselő az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszteréhez.

Vágó babaszakmailag jól megalapozott indoklása szerint „a nagy népszerűségnek örvendő, Barbie-babákat a piacról kiszorító trend nem csak a célközönséget, de a kisgyermekeket is megfertőzte. Több tanulmány és szakmai vélemény is megfogalmazódott a játék gyerekekre, fejlődésükre és személyiségükre gyakorolt káros hatásairól.”

Az írásban feltett kérdés szövege szerint a szörnyiskola figuráit a világhírű Barbie-babákat is gyártó Mattel cég hozta forgalomba 2010-ben azzal a szándékkal, hogy a játékokra még fogékony, de a Barbie-ból már kinőtt kisiskolás korosztályt célozzák meg. Vágó úgy gondolja, mindezzel semmi gond nem lenne,

ha a babák nem alultáplált, ortopéd testalkatúak lennének, öltözködésükben és megjelenésükben pedig nem lennének rendkívül kihívóak, magamutogatók.

Sőt, Vágó intő ujja rámutat arra is, hogy „a figurák ismert rémtörténetek gyermekeit ábrázolják emberi alakkal vegyítve: Frankenstein, Drakula, zombi, farkasember, és múmialányok miniszoknyában és magas sarkúban, extravagáns sminkkel”.

Mindez rávilágít a jobbikos képviselő szerint arra, hogy „a játék hamis szükségleteket elégít ki, a valódi értékek helyébe a jelenleg nagy pusztításokat okozó anyagias, külsőségeken alapú világot helyezi, sőt a gyermekek személyiségfejlődésére is rendkívül rossz hatással van″.

Ön szerint mit kéne betiltani?

 • 4723
  Tiltsák be Vágó Sebestyént!
 • 1885
  Tiltsák be az Indexet!
 • 1841
  Tiltsák be a Szörnybabákat!
 • 1483
  Tiltsák be a gyerekeket!