Használja ki az utolsó tavaszias napot

000 7M7Z2
2016.02.09. 06:37
Kedden a felhők ellenére kora tavaszi időre számíthatunk, az este érkező ciklon után szerdától visszaesik a hőmérséklet.

Kedden akár 14 fok is lehet, a tavaszias hőmérsékletbe csak az eső rondíthat bele. Kezdetben még keleten eshet, később szórványosan északkeleten, másutt közepesen, erősen felhős lesz az ég napközben. Estétől észak, északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, sok csapadékra készülhetünk. Szeles marad az idő, északnyugaton viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. Frontmentes, de szeles időre számíthatunk az Időkép szerint.

Szerdán viharos széllel, jelentős mennyiségű esővel vonul át hazánkon a kedd este érkező mediterrán ciklon, melyből helyenként havas eső, esetleg hó is hullhat. A front mögött jelentősen visszaesik a hőmérséklet, de keleten, délkeleten még 10-12 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön ez a csapadékmező kelet felé távozik, közben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre több napsütésre van kilátás. A szeles időben 5-10°C várható.

Pénteken a keleti, északkeleti tájak kivételével ismét csapadékos időre van kilátás 4-6°C körüli maximumokkal, máshol 10°C-ot is mérhetünk.