Vigyázat, viharos széllel, komoly esőzéssel jön a hidegfront!

2016.02.09. 14:52

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mivel kedd délutántól hidegfront érkezik, északnyugaton viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/órát is. Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében.

Szerdán a citromsárga figyelmeztetés már az egész országra érvényes lesz a 70 km/órás széllökések miatt, ráadásul Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak, mert 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint az esőt a hegyvidéki területeken kb. 400-500 méter felett havazás váltja fel, de a csapadék nagyobb része itt is esőben várható. Főként a Dunazug-hegység, Börzsöny, Mátra, Bükk térségében este pár cm vizes, tapadó hó is hullhat.

wctz20160209 0921.png

Szerda hajnalban 3-9, napközben 3-13 fok valószínű. A felhőzet csak késő délután és csak Nyugat-Magyarországon csökken majd számottevően. Míg reggel országszerte, majd a nap második felében főleg keleten és északon várható eső, zápor.

Csütörtökre elvonul a front, keleten és északkeleten fog csak esni, majd ott is csökken a felhőzet. Hajnalban mínusz 2- 3, napközben 5-10 fok lesz, a szerencsésebb helyeken élők még a napot is megláthatják.

A hosszútávú előrejelzés szerint azonban korai lesz az öröm, jövő hétfőig több-kevesebb esőre mindenhol számítani kell.