A miskolci gimnáziumot is meghívták a köznevelési kerekasztalra

2016.02.09. 08:32 Módosítva: 2016.02.09. 10:07

Negyed 9-kor elkezdődött az Emmi épületében az a köznevelési kerekasztal, amit Balog Zoltán hívott össze a magyar oktatás problémáinak megoldására. Az ülés kezdetén a miniszter egyenként bemutatta a kerekasztalon megjelent szervezeteket. Újdonság, hogy szakértőként meghívták a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját is - ez volt a gimnázium, ami elindította a tiltakozáshullámot. Madarász Péter a miniszter és az államtitkárok mellett foglalt helyet az U-alakú tárgyalóasztalnál.

A kormány részéről Balog Zoltán mellett jelen van Palkovics László oktatási államtitkár, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, és Czunyiné Bertalan Judit, a posztjáról hétvégén távozó köznevelési államtitkár. Hétfői cikkünkben részletesen bemutattuk a kerekasztal résztvevőit:

Mint írtuk, olyan, leginkább a kormányhoz közelálló, az oktatás ügyeiben nem feltétlenül kompetens szervezetek vesznek részt a tanácskozáson, mint például a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, vagy a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. Az oktatás jövőjéről szóló egyeztetésen például  az MMA-t egy szobrász és egy gordonkaművész képviseli. A cikkünkből kimaradt, de az egyeztetésen részt vesz a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete is.

A Pedagógusok Szakszervezete nem ment el erre a tárgyalásra, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke ott van. Az ülés zárt körben folytatódik.