Vilhelmina
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Újabb hétvégi ház gyulladt ki Budaörsön

2016.02.09. 10:33

Ismét kigyulladt egy hétvégi ház Budaörsön, a Frank-hegyen hétfő este. Az eset a helyszín azonossága miatt összefügghet a 2014 januárja óta tartó gyújtogatássorozattal, írja a Pest megyei katasztrófavédelem nyomán az MTI.

20150510163233
Fotó: Police.hu

Hétfő este 9 óra után a budaörsi Merengő utcában lobbant lángra egy 36 négyzetméteres ingatlan tetőszerkezete, a házban nem tartózkodott senki, így sérülés sem történt, ám egy gázpalack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A törökbálinti és a budaörsi tűzoltók eloltották a lángokat, megakadályozva a tűz továbbterjedését, az ügyben vizsgálat indult.

Valószínűleg most is gyújtogatás történt, az elkövető ugyanaz a férfi lehet, akinek a személyleírását és a fotóját korábban közzétették a rendőrség honlapján. 

2014 januárjától 2015 végéig körülbelül harminc hétvégi házat gyújtottak fel ismeretlenek Budaörsnek ezen a részén (a legutóbbi eset tavaly november 30-án a Frank-hegyi Szél utcában történt). A helyi rendőrkapitányság rongálás miatt nyomoz.

Mivel még nem került kézre a gyújtogató, október 5-én a megyei főkapitány 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben, ezt később Budaörs önkormányzata ugyanekkora összeggel megtoldotta.