Eddig jól bírja a szegedi sufniaszfaltozás

2016.02.10. 17:13

Milliárdok hiányoznak Szegeden az utak javításához, de a környezetgazdáknak évek óta 130 millióból kell megoldaniuk a kátyúk rendberakását. A kátyúzás helyett viszont a teljes aszfaltcsere lenne a megoldás sok esetben - derül ki a Délmagyar cikkéből.

A lap munkatársai megnézték azt az utcát is, amit az utcában lakó Fébert István aszfaltozott le, miután megunta az illetékes szervek tehetetlenségét. A saját pénzből leaszfaltozott útszakaszon a töltőanyag nagy része az útban maradt, így a 20 ezer forintból összehozott felújítás egyelőre sikeres projektnek tűnik.

Azok az utcák viszont, ahol önkormányzati pénzből csinálták meg a felújítások, már nem ilyen szerencsések: a lap munkatársai három utcát is találtak, ahol kátyúk keletkeztek az utóbbi időben. Ezek közül a Károlyi utcát be is jelentették már a szegediek, de a környezetgazdák egyelőre nem csináltak semmit.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. csoportvezetője a Délmagyarnak azt mondta, az esős idő is nehezíti a dolgukat, mert a tapasztalataik alapján a hidegen lerakott anyag tavaszra eltűnik a kátyúkból, és ezt azért is kerülik, mert drága ez a megoldás. Azt mondta, a város útjai 20 ezer négyzetméteren szorulnak újraaszfaltozásra, így a kátyúzás nem is tud valódi megoldást jelenteni.