Egyre több kórházban tilos a látogatás az influenza miatt

2016.02.10. 19:42

Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint a következő helyeken tilos a látogatás.

  • Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.
  • Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülött részlegén tilos a látogatás.
  • Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Csecsemő-, Gyermekgyógyászati és Neonatológiai osztályain, valamint a Szülészet-Nőgyógyászat, KAIBO osztályain tilos a látogatás.
  • Komárom-Esztergom megye az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat. 

Ezek mellett az ÁNTSZ szerdai tájékoztatása szerint péntektől Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán azt közölte: az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten.