Kunhalmi Ágnesnek sikerült a nyelvvizsgája, átveheti a diplomáját

HLH 9951
2016.02.11. 07:00
Tavaly év végén Kunhalmi Ágnes MSZP-s oktatáspolitikus letette angol nyelvvizsgáját, így már semmi nem akadályozhatja meg, hogy átvegye a diplomáját. Az MSZP-s képviselőt korábban többször kritizálták pártjában is a nyelvvizsga hiánya miatt.

A kreatív iskoláról írt hosszabb cikket Kunhalmi Ágnes a héten a Hvg.hu-n, és ezt posztolta is a Facebook-oldalán. Egy követője a cikk alatti kommentjében azzal szembesítette, hogy nincs meg a nyelvvizsgája, mire az MSZP-s képviselő nyilvánosan jelezte, hogy már megvan.

Felhívtuk és megkérdeztük a dologról. Kunhalmi Ágnes az Indexnek azt mondta, hogy tavaly év végén vizsgázott angolból, és sikerült a középfokú írásbeli vizsga. Tavaly nyáron a kormánypárti Napi Gazdaság (a Magyar Idők elődje) feszegette a nyelvvizsga, így a diploma hiányát.

Kunhalmi azt mondta, hogy tavaly nyáron nem is nyelvvizsgázott, nem értette, hogy került elő a semmiből a hír. 2014 nyara után, amikor a szóbelije sikerült, 2015 végén ment másodszor vizsgázni, ekkor már csak írásbelire, ami sikerült is.

Nekem nem kell elmondani, hogy nehéz dolog szembesülni egy rossz eredménnyel.

De mindenkinek javaslom, aki a maga hibáztatásával van elfoglalva, akár nyelvvizsga, akár bármi más miatt, hogy azt az energiát, amit önsajnálatra pazarolna, fordítsa a következő időszak erőfeszítéseire, és akkor sikerülni fog

– mondta Oravecz Nóra Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP-s politikust korábban a pártján belül is néhányan kritizálták, amiért diploma nélkül beszél az oktatás helyzetéről. Most viszont hamarosan átveheti a politológusi (ELTE-ÁJK), illetve a kommunikáció szakos (SZTE) diplomáját.