József, Bánk
-7 °C
0 °C

Újabb kampány lesz a migrációról

FullSizeRender
2016.02.12. 12:05

A Fidesz-KDNP azt kezdeményezi, hogy a parlament tartson politikai vitanapot a migrációról, a kötelező betelepítési kvótáról - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok évadnyitó frakcióülését követő pénteki sajtótájékoztatón, Lillafüreden.

A háromnapos kihelyezett tanácskozás után a politikus azt is megerősítette: kérik a kormányt, indítson tájékoztatási kampányt a külföldre utazóknak, elsősorban a fiataloknak, felhívva a figyelmet a veszélyekre, a mindennapok közbiztonsága ugyanis rendkívüli mértékben romlott Európában. Harrach Péter KDNP-frakcióvezető azt mondta a tájékoztatón, hogy a kötelező betelepítési kvóta terve a kultúrára és a biztonságra nézve is veszélyes.

A Fidesz nyitott az oktatásügy megvitatására

A Fidesz-KDNP minden oktatási kérdés megvitatására nyitott, de úgy látják, hogy több felvetésben a pedagógustársadalom sem egységes - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője lillafüredi frakcióülésük után, pénteken újságírók előtt. A politikus sajtótájékoztatón a bérjellegű követelésekkel kapcsolatban jelezte: a pedagógusok a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelésben részesültek az elmúlt időszakban.

Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy nemzetközi összehasonlításban a magyar diákok leterheltsége alacsonyabb az átlagnál. Az új tankönyvrendszerről azt mondta, hogy az jelentős költségcsökkentést eredményezett a családoknak.