Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Hazarendelték és elbocsátották Szijjártó Orsolyát

2016.02.12. 14:19

A VS.hu úgy tudja, hogy váratlanul hazarendelték és elbocsátották Szijjártó Orsolyát, Magyarország hágai nagykövetét. A lap szerint a diplomatának nagyon megromlott a viszonya a kollégáival.

Szijjártó Orsolya - aki csak névrokona a külügyminiszternek - 2014-ben került a posztra. Egy a lapnak nyilatkozó forrás szerint a követségen "olyan légkör alakult ki, hogy többen inkább haza akartak jönni, mások nem akartak Hágába menni, amíg ő ott a vezető".

A közgazdász karrierjét a Magyar Országgyűlés Külügyi Hivatalában, majd a Gazdasági Minisztérium Turisztikai Helyettes Államtitkárságán kezdte. 2001 óta a tanácsadói piacon tevékenykedett: Magyarországon, mint nemzetközi kapcsolatok igazgatója, majd egy tanácsadó cég ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Szijjártó Orsolya a következő reakciót küldte el szerkesztőségünknek:

"Nagykövetként célom az új külgazdasági irányvonalnak megfelelően egy modern és dinamikus Magyarország-kép megteremtése volt. Munkámat az üzleti életben tanult hatékonyság, proaktív hozzáállás és gyakorlatias gondolkodásmód jellemezte, ennek megfelelően az üzleti életből hozott szakmai elvárásokat támasztottam, melyek valószínűleg újdonságként hatottak, így ezeknek sajnos nem mindenki tudott megfelelni. Fontos körülmény volt továbbá a nagykövetség folyamatos kapacitáshiánya, ami komoly problémákat okozott. Ma is azt vallom, hogy ha a körülmények úgy kívánják, hogy mindenképpen választanom szükséges a minőségi teljesítmény és a kellemes munkahelyi légkör között, a teljesítményt, az eredményeket választom.  

Nem karrier-diplomataként csak a külszolgálat idejére vállaltam a megbízatást."