Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Republikon: Az MSZP-DK egy hajszállal vezet Salgótarjánban

2016.02.12. 16:09
Nagyon kiélezett a verseny Salgótarjánban, ahol február 28-án tartják a polgármester-választást. A Republikon Intézet szerint az MSZP-DK és a Fidesz jelöltjének szinte ugyanakkor a támogatottsága, a szocialista induló 2 százalékkal vezet az összes szavazó között.

Fekete Zsolt, az MSZP-DK polgármester-jelöltjét 26 százalék, Simon Tibort, a Fidesz jelöltjét pedig 24 százalék támogatja Salgótarjánban a Republikon Intézet legfrissebb felmérése szerint. 

st ábra2 tamogatottsag
Fotó: Republikon Intézet

A négy induló közül mind ismertség, mind szimpátia alapján Fekete Zsolt és Simon Tibor tekinthetőek esélyes jelöltnek, sem a jobbikos Hulitka István, sem a munkáspárti Thürmer Gyula nem számíthat jó eredményre - írta az intézet az adatok alapján.

A választási részvételüket biztosra ígérő és a jelöltek közül választani is tudó salgótarjániak között Fekete Zsolt és Simon Tibor egyaránt 45-45 százalékra áll, Hulitka István a Jobbik jelöltje 6, míg Thürmer Gyula 4 százalékot kapna.

salgótarjáni választást tehát főként az dönti majd el, hogy mennyire képes a két jelölt saját, meglévő szavazóit voksolásra bírni. A kiélezett verseny nem meglepő: az előző polgármester, az elhunyt Dóra Ottó 2014 októberében 42,88 százalékot kapott, míg fideszes ellenfele, Székyné Sztrémi Melinda 42,48 százalékot. Mindössze ötven szavazat volt a különbség.