Gyorstalpalón tanulta ki a földművelést Mészáros Lőrinc

2016.02.15. 09:01 Módosítva: 2016.02.15. 09:03

Egy Tolna megyei gyorstalpalón szerzett aranykalászos gazdaképesítést Mészáros Lőrinc, tudta meg a Hír Televízió. A tévé riportja szerint a felcsúti polgármester a juhépusztai mezőgazdasági telepen vizsgázott le földművelési ismeretekből.

Állami földet azt vásárolhat, aki elvégez egy 480 órás gazdatanfolyamot.  A felcsúti polgármester családja csaknem 1400 hektár földet szerzett a földárveréseken.  

A juhépusztai képzőhely vezetője azt mondta: Mészárosékat a felcsúti mezőgazdasági telepen készítették fel, majd náluk vizsgáztatták le. Mint kiderült: hozzájuk jártak gazdatanfolyamra a Lázár testvérek is.

A Magyar Nemzet azt írja:  a minősítést az aranykalászos tanfolyamokon a kötelezően meghatározott négyszáz óra teljesítése nélkül lényegében bárki megszerezheti. Van olyan iskola, ahol három hónap alatt befejeznek egy ilyet, vagyis papíron heti 45 tanórán vesznek részt a jelentkezők. Távoktatást nem engednek a jogszabályok. A gyakorlat inkább az, hogy be sem kell járni az órákra, hiszen nem szokott előfordulni, hogy valaki megbukik.