Kövér: Aki élhető jövőt szeretne, ne hibázzon az időközi választáson

2016.02.16. 18:38

Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson – mondta Kövér László kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.

Az Országgyűlés elnöke az MTI szerint hozzátette,

Olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal.

Mint fogalmazott: az ő jelenléte is azt szeretné üzenni, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség által támogatott polgári kormány ott áll a salgótarjániak, ott áll Simon Tibor polgármesterjelölt mögött, és alig várja, hogy végre valami értelmes párbeszéd elkezdődhessen a salgótarjáni polgármester és a kormányzat között.

A választási részvételüket biztosra ígérő és a jelöltek közül választani is tudó salgótarjániak között Fekete Zsolt (MSZP-DK) és Simon Tibor (Fidesz) egyaránt 45-45 százalékra állt egy múlt heti felmérésben, Hulitka István a Jobbik jelöltje 6, míg Thürmer Gyula 4 százalékot kapna.

A négy induló közül mind ismertség, mind szimpátia alapján Fekete Zsolt és Simon Tibor tekinthetőek esélyes jelöltnek, sem a jobbikos Hulitka István, sem a munkáspárti Thürmer Gyula nem számíthat jó eredményre.

salgótarjáni választást tehát főként az dönti majd el, hogy mennyire képes a két jelölt saját, meglévő szavazóit voksolásra bírni. A kiélezett verseny nem meglepő: az előző polgármester, az elhunyt Dóra Ottó 2014 októberében 42,88 százalékot kapott, míg fideszes ellenfele, Székyné Sztrémi Melinda 42,48 százalékot. Mindössze ötven szavazat volt a különbség.