A Lehel tértől északra kezdődik a 3-as metró felújítása

2016.02.18. 18:23

Három ütemben valósulhat meg a 3-as metró felújítása: a Lehel tértől északra kezdik, majd a Nagyvárad tértől délre lévő részt építik át, ezt követné a vonal közepe, teljes vágányzár mellett, írta az Inforádió. A felújítás alatt az érintett vonalakon pótlóbuszok közlekedni.

A portál megerősítette a korábbi értesülést, miszerint a felújítás idén novemberben-decemberben kezdődhet. Tarlós már beszélt erről, ugyanis szerinte csak így lehet tartani, hogy 2019. szeptember 30-ra teljesen átadják a felújított vonalat. 

A BKV most azt írta az Inforádiónak, hogy a felújítás fontos része az akadálymentesítés: több állomáson készülhet mozgáskorlátozottak számára is használható mozgólépcső, 13 megállóban pedig liftet terveznek. "A Dózsa György út, az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Klinikák, az Ecseri út, és a Pöttyös utca állomásain nem épülnek liftek", írták a BKV alapján. 

A BKV azt is megerősítette a lapnak, hogy módosul a metrókocsik felújítására kötött szerződés. A változások miatt állítólag költséghatékonyabb és környezetkímélőbb lesz az üzemeltetés.