Életveszély miatt bezártak egy 13 éve épített uszodát

2016.02.18. 21:21

Azonnali hatállyal bezárták a Jánossomorjai uszodát, mert a statikus baleset- és életveszélyesnek nyilvánította, írta a Kisalfold.hu. Lőricz György polgármester szerint már tavaly nagyon rossz állapotban volt a tető gipszkarton burkolata, a szakemberek akkor megállapították, hogy több komoly hibát is elkövettek az építésnél. 

uszoda
Fotó: Jánossomorja.hu

Bár tavaly felszereltek egy védőhálót, a mostani télen annyit romlott a tető állapota, hogy ideiglenesen be kellett zárni a 13 éve felhúzott épületet. A problémát valószínűleg az okozza, hogy nem megfelelő anyagokat használtak az építésnél. 

A feltételezhető hanyagságot a környék iskolásai szívják meg leginkább: a helyi iskola diákjai harmadiktól nyolcadikig ide járnak a tantervben kötelező úszásoktatásra, de más településekről, például Mosonmagyaróvárról is mentek ide úszni a gyerekek. Számukra a második félében más mozgási lehetőséget keresnek az iskolák. 

Jánossomorja alpolgármestere szerint egy uszodaépítésben referenciákkal rendelkező cégre bízták a kivitelezést, és még a gyártó olasz céghez is ellátogattak.   • Hírek
  • Csok