Ágnes
-1 °C
2 °C

Több millió forint értékben lopott festményeket Ernő, Mihály és János

2016.02.18. 12:21

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi RendőrkapitányságaB. Mihály 35 éves, B. Ernő 36 éves és K. János 50 éves budapesti lakosokkal szemben lopás, valamint 54 éves balatonfőkajári társuk ellen orgazdaság miatt nyomoz.

A három budapesti férfi 2016. február 4-én 4 óra körül bement egy Budapest VIII., József körúti lakásba, és onnan két nagy értékű festményt, valamint arany ékszereket lopott el.

A józsefvárosi rendőrök beazonosították a férfiak által meneküléshez használt kocsit, amire 2016. február 13-án a József körúton figyeltek fel, és a benne ülő három személyt igazoltatták. B. Mihályt, B. Ernőt és K. Jánost előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók megállapították, hogy az üggyel kapcsolatba hozható egy balatonfőkajári férfi is. A házkutatása során előkerült a két, több millió forint értékű festmény, valamint további festmények és műtárgyak. A lopott értéktárgyak azonosítása és tulajdonosainak felkutatása folyamatban van.

A négy férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le. Az illetékes bíróság elrendelte B. Ernő házi őrizetét, míg társai szabadlábon védekeznek.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft