Géza
1 °C
16 °C

Orbán Ráhel a Corvinuson tanít

2016.02.18. 09:15

A Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus- és Vendéglátás szakán tanít Orbán Ráhel Food Service Managementet – tudta meg a Népszava.

Orbán Viktor legidősebb lánya külsősként a "Food Service Management" nevű kurzuson oktat, ami az éttermi és a szállodai vendéglátás iránt érdeklődő hallgatók szűk csoportja számára indult - írja a lap. A hallgatóknak jól működő vendéglátó egységeket is bemutatnak Orbán Ráhel által. A kurzus a Corvinus honlapján is megtalálható.

Orbán Ráhel tanulmányait a Corvinuson végezte. Diplomamunkája elnyerte a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt Az év turisztikai témájú szakdolgozata, - ami az egyetem Gazdaságtudományi Karának Gazdaságföldrajzi Tanszékén készült - 2012. évi első díját, az újszerű témaválasztás kategóriában. Ahogy 2014-ben megírtuk, Orbán Ráhel konzulense Nemes Andrea volt, aki egyetemi docensként dolgozott akkor a Corvinuson, másrészt a NGM turisztikai főosztályvezetője is volt, és ebben a minőségében ő adta át a díjazottaknak a MT Zrt. díjait. Nemes Andrea és Orbán Ráhel személyes kapcsolata megmaradt, és Orbán lánya gyakran megfordul az NGM helyettes turisztikai államtitkárságán is, ahol nagy becsben tartják szaktanácsait.

Orbán Ráhel a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is elvégezte; a 12 hónapos kurzusért 60 ezer svájci frankos - több mint 15 millió forint - tandíjat kell fizetni. De dolgozott a Kempinski Hotelben értékesítési menedzser gyakornokként több mint két éven át, a közelmúltban pedig Zsidai Zoltán "Roy" étteremcsoportjánál tevékenykedett. Zsidaié a Gozsdu udvarban a Spíler és a Spíler Shanghai, a Várban a Baltazár, a Pest-Buda és a Pierrot étterem is, illetve a Kempinskiben az ÉS bisztró.

Orbán Ráhel egyébként tavasszal fog szülni.