Bocsánatot kértek a szülők az iskolától, miután az egyik tanár beverte a gyerekük orrát

2016.02.18. 09:10
Nem elírás, pontosan ez történt a szentendrei Ferences Gimnáziumban. Senki sem jelentette fel a hírhedten erőszakos tesitanárt, mégis kirúgták.

Múlt héten a szentendrei Ferences Gimnázium egyik testnevelő tanára ököllel arcon ütött egy gyereket, akinek ömleni kezdett a vér az orrából, értesült az Index. A nyolcadikos fiú fejét fogva szaladt a mosdóba, de így is sűrű vércseppek hullottak a padlóra, több diák lefényképezte a nyomokat. 

A bevert orrú gyerek szülei nem fordultak a rendőrséghez, mert információink szerint „hálásak az iskolának, hogy oda járhat a gyerekük”. A tanárt mások sem jelentették fel, pedig nem ez volt az első ilyen esete, tavaly egy kulcscsomót vágott az egyik diákhoz, akinek kisebb vágás lett emiatt az arcán.

Az erőszakos tanár akkor megúszta egy elbeszélgetéssel, most viszont kirúgták az iskolából. Információink szerint közös megegyezéssel távozott. 

Frész Attila Timóteus, az iskola igazgatója kérdésünkre azt írta, hogy az eset múlt csütörtökön történt. Amint tudomására jutott, vizsgálatot indított, melynek idejére felfüggesztette a munkavégzés alól a tanárt, akinek most hétfőn „megszűnt a munkaviszonya” a Ferencesekben. 

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a sértett gyerek szülei nem tettek feljelentést, nem fordultak orvoshoz, de még az iskola vezetésénél sem panaszkodtak. 

Sajnálatomat fejeztem ki az eset miatt a tanuló szülei felé, amit ők nem csak hogy elfogadtak, hanem ők kértek elnézést gyermekük helytelen viselkedése miatt

– írta az atya az Indexnek. 

A testnevelő tanár távozásáról az igazgató szóban tájékoztatta az érintett osztályokat, levélben a gyerek szüleit. Most hétvégén tartanak gyűlést a szülői szervezet számára, ahol szélesebb körben is elmondják, mi történt. 

Update: Cikkünk megjelenése után jelezte az iskola igazgatója, hogy a tanár nem ököllel ütötte meg a diákot.   • Tippek
  • Bankszámla