Pénteken kezdődik a fővárosi lomtalanítás

2016.02.19. 10:15

Az idei lomtalanítási szezonban két újrahasználati központban is le lehet majd adni olyan tárgyakat, amelyeket mások még használni tudnak, a rászorulók ezeket egy minimális tárolási díj ellenében elvihetik - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.

Pénteken elsőként az V. kerületben megkezdődik az idei lomtalanítás, az elszállítást az előző évekkel megegyező módon végzi az FKF. Budapestet körzetekre osztották, így rövidebb ideig okoz kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek. A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek vagy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására idén is minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltet az FKF, ahol leadhatók a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok is.

Az FKF Budapest több mint 800 ezer háztartását 7-10 nappal a lomtalanítást megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról.