Alfréd
-2 °C
2 °C

Enyhítették a 14 éves utast zaklató kalauz ítéletét

2016.02.20. 15:25

Jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott az 51 éves T. B., aki vasúti jegyellenőrként egy akkor 14 éves lányt zaklatott még 2013-ban. A heol.hu beszámolója szerint a másodfokon meghozott ítélet enyhítést jelent az első fokon születetthez képest – ami ellen, letöltendő büntetést indítványozva, a vádhatóság is fellebezett –, mert abban még négy év volt a próbaidő.

A cikk felidézi: T. B. vezető jegyvizsgálóként szolgált a Szihalom és Füzesabony között közlekedő vonaton 2013. június 6-án. Az akkor 14 éves lányt beszélgetésük után nem engedte leszállni, őt az ablakhoz nyomta, a kezeit lefogta, tőle puszit követelt, szidta is őt. A kalauz arra hivatkozott, hogy korábbi társalgásuk során megnyert egy fogadást, amiért a sértett két puszit köteles adni. Végül a lánynak sikerült előbb a folyosóra szaladnia, majd lemenekülnie a szerelvényről a füzesabonyi állomáson.

Még aznap délután, a visszafelé tartó vonaton továbbra is csókot követelt a lánytól, mellé is ült, és annyira átölelte, hogy az még ellökni sem tudta őt magától, a lánynak végül egy utas sietett a segítségére. később az is kiderült, hogy T. korábban, szintén a vonaton egy fiatalkorú lány fenekét fogdosta.