Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghosszabbította a NAV a roma önkormányzat elleni nyomozást

2016.02.22. 12:26

Ismét meghosszabbítja három hónappal az adóhatóság az ORÖ több sebből vérző Híd a munka világába nevű foglakoztatási programjával kapcsolatban egy éve zajló nyomozás határidejét, írja a Romnet.hu.

A NAV Bűnügyi Sajtóirodája a lapnak azt írta, hogy a pénzügyi nyomozók előterjesztést tettek a nyomozás meghosszabbítására, amely egyébként február 24-én jár le. Az adónyomozók újabb három hónappal, május közepéig hosszabbítják meg a nyomozási határidőt.

Egy hete számoltunk be arról, hogy példátlan lépésre készül az Emberi Erőforrások Minisztériuma: a szabálytalanságok miatt felmondják a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal. A kormányzati ellenőrök ugyanis nyomát sem találták semmilyen értékelhető szakmai tevékenységnek a Farkas Flórián által alapított „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet által összevásárolt ingatlanokban. Ez azt jelenti, hogy az ORÖ-nek vissza kell fizetnie a szövetkezetalapításra felvett 1,2 milliárd forintnyi uniós pénzt, amit a záró eredményességi vizsgálat szerint szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költöttek ahelyett, hogy a romák munkalehetőségét bővítették volna.