Tarlós: Habony a politikai közösség ismerőse

2016.02.22. 14:00

Tarlós István főpolgármester január közepén nagyon kiakadt a Fideszre, annyira, hogy az agglomerációs közlekedés körül kialakult nézeteltérés miatt még Orbán Viktor miniszterelnököt is bírálta. Majd ultimátumot adott a kormánynak, hogy ha január végéig nem veszik át a városhatáron túli járatokat, a BKV leállítja a finanszírozásukat.

Az Index vele készített interjújában körvonalazódó konfliktushelyzetet Habony Árpád oldotta fel. Habony a Városházán kereste fel a főpolgármestert, és közbenjárása sikerrel járt, még időben megszületett a kompromisszum.

Tarlós Istvánt most az ATV Start című műsorában kérdezték Habony személyéről és a kettejük között lefolyt tárgyalások természetéről.

A főpolgármester vélekedése szerint a Habony-történet kezd szappanoperává válni, ő azonban nem fogja azt mondani, hogy nem ismeri a tanácsadót, hiszen már a 2006-os választási kampányban is beszélt vele.

Mert aki nem fogyatékos, az tudja, hogy a mi politikai közösségünk Habony Árpádot ismeri.

Tarlós elismerte, hogy Habony Árpád látogatása nem egyedi eset volt, a tanácsadó évente kétszer-háromszor ellátogat a Városházára. Majd több kitérő után azt hangoztatta:

Én nem tartozom azok közé, akinek Habony Árpáddal bármilyen titkos kapcsolata, közös tevékenysége, vagy bármije van.

Bár korábban az Indexnek lényegében elismerte, hogy Habony jószolgálati látogatása kellett ahhoz, hogy megoldódjon az agglomerációs közlekedés vitája, sőt akkor a közreműködést meg is köszönte, az ATV-ben most azt mondta: ő egy árva szóval nem mondta, hogy a miniszterelnök küldte hozzá Habonyt, neki ugyanis nincs szüksége arra, hogy közvetítőkön keresztül beszéljen Orbán Viktorral.

Habony Árpád mint Habony Árpád mondott az agglomerációs közlekedésről véleményt

– jelentette ki Tarlós István.

A főpolgármester az interjú végén arról is beszélt, hogy vagy őt, vagy Habony Árpádot megfigyelhetik. Szerinte ez lehet a magyarázat arra, hogy néhány órával a tanácsadó látogatása után kiszivárgott a találkozó ténye.