Vádat emeltek egy pécsi szórakozóhelynél késelő férfi ellen

2016.02.22. 13:44

Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki késsel megszúrt két embert tavaly júniusban egy pécsi szórakozóhely előtt. Négy társát csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják.

Az MTI szerint az ügyészség közleményében azt írta, hogy a vád szerint a férfi egy pécsi belvárosi szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért az elsőrendű vádlott négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

A bántalmazást egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat. Ezután a férfi a földön fekvőnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott.

Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta. A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg, olvasható a közleményben.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a késelő az elkövetés idején 17 éves volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport