Megtámadta az eljárást az NVI-nél Nyakó István

2016.02.23. 20:29

„Írásbeli panasszal éltem az ügyben az NVI irodavezetőjénél” – mondta kérdésünkre Nyakó István a keddi tüntetés után.

A szocialista politikus volt az, aki délelőtt népszavazási kezdeményezést próbált beadni, de egy osztagnyi bomberdzsekis, kigyúrt alak elállta az útját, így a herceghalmi fideszes polgármester felesége megelőzhette őt.

Nyakó szerint a hivatal három napon belül dönthet úgy, hogy valóban megfélemlítették, majd fizikailag akadályozták a kérdés leadásában, ezért nem fogadja be a nő népszavazási javaslatát.

Nem is a nő blokkolt

Nyakó hangsúlyozta, hogy Erdősi Lászlóné egy órával utána érkezett a helyszínre. A szocialista politikus előtt már az NVI-nél voltak a kopaszok, ők azonban előre engedték a nőt. Sőt, egyikük a nő helyett végezte el a sorsdöntő blokkolást. Ő maga azért nem juthatott be előtte, mert a kopaszok elállták az útját, mondta el az Indexnek.

Kérdésünkre, hogy miért nem próbálta a blokkoló óránál tartani a pozícióját, úgy válaszolt: „Nekem nem kell harcolni a helyemért az intézményekben. Az intézménynek kell garantálnia, hogy rendben menjen az ügyintézés.”

Nyakó hangsúlyozta, hogy a kopaszok várakozás közben fenyegető légkört teremtettek, kiszólásokkal próbálták megfélemlíteni. „Szétbaszlak.” „Mi van, félsz?” – idézte fel, hogyan kötekedtek vele.

A politikus furcsának találta, hogy a hivatal semmilyen módon nem próbálta normális mederbe terelni a dolgokat. Bár a kopaszok önhatalmúlag elállták a Nemzeti Választási Iroda bejáratát, a sajtót nem engedték be, őt pedig akadályozták a döntő pillanatban, a biztonsági szolgálat nem avatkozott be, inkább az épület előtt várakoztak.

A témában megjelent összes cikkünket és videónkat itt találja.