Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Polgármesterfeleség előzte be az MSZP-t a kopaszokkal

2016.02.23. 18:25 Módosítva: 2016-02-23 18:28:44

Az Index információi szerint Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége volt az a titokzatos idős nő, aki népszavazási kezdeményezést adott be kedden a Nemzeti Választási Irodában, és egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t.

Erdösi Lászlóné, Erdösi László
Erdösi Lászlóné, Erdösi László

A házaspárt kedden este vonalas telefonon kerestük. A kagylót először Erdősiné vette fel, de rögtön megszakította a vonalat, amint megtudta, hogy újságíró keresi.

Orbános kitűzőt hordott

Néhány perccel később a polgármester hajlandó volt beszédbe elegyedni velünk.

Erdősi László András nem cáfolta ugyan, hogy felesége vitte be népszavazási papírokat, de további kérdéseinkre, hogy mi vezette a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatos kérdés beadásához, van-e üzlete, további információt nem adott. Később egy másik kollégánk is felhívta mobilon: akkor azt válaszolta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja, hogy az ő felesége adta be a népszavazási kérdést.

Az idős nő délelőtt a Választási Iroda előterében sem árult el semmit, sem magáról, sem a kérdésről nem beszélt egyetlen újságírónak sem.

Erdősi László az ősfideszesek csoportjába tartozik, 1990-ben az I. kerületben egyéniben választották meg önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. Ekkor már a Fidesz saját jelöltet állított Erdősi ellen.

Forrásaink szerint felesége azonban Orbán Viktort ábrázoló, "Az én miniszterelnököm" feliratú kitűzővel járt a településen a választási időszakban, közéleti tevékenységének viszont csupán egyetlen lenyomatást találtuk. A Herceghalmi Hírmondó 2011-es évfolyamában a kutyatartás tisztasági elvárásait propagálta egy saját maga által jegyzett cikkben, amelynek "Zacskózás és utána ... kuka!!" volt a címe.

Erdősiné és a kopaszok

Erdősiné és az NVI előterében felbukkant kopasztársaság összetartozását egy fotó is bizonyítja. Az Origo fotósa lefényképezte, ahogy a Nemzeti Választási Irodánál megjelent kopaszok egy átlátszó mappát mutatnak fel.

Az ellenfényben nehezen, de kiolvasható, hogy a mappában lévő beadvány készítőjének lakhelye Herceghalom.

A társaság a délelőtt folyamán úgy viselkedett az aulában, mintha külön beadvány beadására készültek volna, de a kép alapján egyértelmű, hogy végig a Erdősiné papírjával voltak felszerelkezve ők is.

Kubatovval ez szóba fog kerülni Lázár szerint

Este Lázár Jánost is megkérdeztük a választási irodánál lezajlott botrányról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt állította, nem látta a felvételeket, de megkerülhetetlen, hogy Kubatov Gábor Fidesz-alelnökkel és Fradi-elnökkel szóba ne kerüljön az ügy:

 

A témában megjelent összes cikkünket és videónkat itt találja.