Eltűnt a kormány honlapjáról Becsey Zsolt

2016.02.24. 16:12
Szerdára egyszerűen eltűnt a kormány honlapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vezetői közül Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

A Kormány.hu szerdán aktuális állása szerint a Tasó László vezette közlekedéspolitikáért felelős államtitkárságon már egyedül Szalóki Flórián tölt be helyettes államtitkári posztot, Becsey Zsoltra csupán egy ottfelejtett életrajz emlékeztet.

Az Index információi szerint Becsey, aki az előző Orbán-kormány idején államtitkár is volt, kedden távozott a posztról, ezt azonban eddig a tárca nem jelentette be.

A távozás okáról megkérdeztük az NFM-et is, de a minisztériumtól egyelőre nem kaptunk választ.

Nem lehet azonban véletlen egybeesés, hogy a leépítések során a közlekedési területtel meglehetősen mostohán bánt az Orbán–Lázár-féle döntőbizottság. A megszüntetésre kijelölt 17 kormányzati szervezet közül három (Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, Közlekedésbiztonsági Szervezet, Nemzeti Közlekedési Hatóság) ezen a területen működik.

Update:

Mint kiderült, Becsey leváltásáról a keddi népszavazási balhé vonta el a sajtó figyelmét. A Gyömbér blog egy posztban meg is örökítette azokat az eseményeket, amelyek elől ellopta a show-t a kopaszok fellépése. A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg ugyanis, hogy Orbán Viktor, 2016.02.15-vel dr. Becsey Zsolt Lászlót, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkárát tisztségéből felmentette. Helyette azonban jött egy új helyettes államtitkár is a kormányba, a miniszterelnök Dukai Miklóst nevezte ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává.