Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Ilyen is régen volt: Orbán Viktor sajtótájékoztatót hívott össze

2016.02.24. 10:40

Délután egy órakor sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben. A dolog jelentőségét az adja, hogy a miniszterelnök régen hívta a sajtó munkatársait olyan - nem diplomáciai, más állami vezetővel tartott - eseményre, amelyen elvileg bárkinek kérdezni is lehet a kormányfőt.

Orbánnak a Modern Városok Program különböző állomásain is lehet kérdéseket feltenni, de az utóbbi hónapokban jobbára csak a helyi sajtó munkatársait szólítják fel.

Amikor legutóbb rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett a miniszterelnök (tehát egy előre nem beharangozott témában beszélt), a Seuso-kincsek hazatérését jelentette be 2014 márciusában.

A mostani sajtótájékoztató témáját nem jelölte meg a Miniszterelnökség. Megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét erről, aki 10 óra 48 perckor azt a talányos választ adta, hogy "2 óra és 12 perc múlva kiderül". Addig tehát csak találgathatunk.

Reggel egyébként a miniszterelnök egy kutyás képet posztolt Facebookján.

Holnap elmarad a Lázár János-féle Kormányinfó - úgy tudjuk, családi okok miatt -, lehet, hogy a miniszterelnök egy olyan bejelentést akar tenni, ami nem várhat még egy hétig.

Miről fog tájékoztatni Orbán?

 • 7497
  Hogy meg kell védeni Magyarországot a migránsoktól. Mi másról?
 • 4759
  Hogy szigorítják az állatvédelmi törvényt. Nárcisz kutyája miatt is egyetért az állatvédők céljaival.
 • 2867
  Hogy megváltoztatják a népszavazási törvényt. A kopaszok különítménye neki is sok volt.
 • 1219
  Hogy megszüntetik a Kliket. Az oktatási tiltakozást komolyan veszi.