Orbánnak már nem kell tartania attól, hogy ellopják a népszavazását

IMG 5669
2016.02.24. 14:10

Elképesztő dolgok történnek a népszavazási kezdeményezések körül. Kedden kigyúrt kopaszok segítették erővel Erdősi Lászlónét abban, hogy megelőzze az MSZP-s Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodánál, szerdán pedig Csabai József magánszemély gondolta meg magát. De még hogyan!

A 444 szúrta ki, hogy Csabai József még február 17-én nyújtotta be a kérdést, ami így szólt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország ne hajtsa végre az Európai Unió döntését a menekültek kvóta szerinti elosztásáról?

Szerdán, 13 óra 18 perckor Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy népszavazást kezdeményeznek az EU által tervezett menekültkvóta kapcsán.

Mivel egy népszavazási kérdésből ugyanabban a témában csak egy kérdést lehet egyszerre benyújtani, és annak elbírálásáig más nem nyújthat be abban a témában kérdést, így az, hogy kinek a kérdését bírálják el, másodperceken múlhat.

És most jön a csattanó!

Csabai József vissza is vonta a benyújtott kérdését, méghozzá február 24-én, szerdán, délelőtt 11 óra 27 perc 22 másodperckor. Egészen pontosan 111 perccel a miniszterelnök bejelentése előtt.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az Országház Delegációs termében tartott rendkívüli sajtótájékoztatón, 2016. február 24-én. Fotó: Bődey János / Index)